Prvoligaš Republike Srpske je u „Jelen“ Kupu grada Prijedora u Saničanima zasluženo „preskočio“ još jednu prepreku i plasirao sa u polufinale takmičenja u kojem je osvojio pobjednički pehar 2013.godine, Sloga: Rudar-Prijedor 0:2.

Na samom početku izabranici Zlatka Jelisavca najavili su da im je želja da opravdaju ulogu favorita, pošto je već u 2.minuti najbolji igrač susreta Milan Šakić pogodio prečku.

Lider Četvrte lige PFS Prijedor dobro je stajao u prvom poluvremenu na terenu i nije dozvolio „rudarima sa Sane“ da se razmahnu.

U 40.minuti mogao je i do vođstva.

Goran Tadić je kao tane prošo po desnoj strani i našao se pred Dejanom Inđićem, koji je odlično intervenisao.

Pred sam odlazak na odmor Slaven Kovljen je „izbacio“ Nikolu Miličevića, a iako je bio „oči u oči“ pred golmanom domaćih Draškom Ticom nije pogodio cilj.

U nastavku ulazak u igru Draška Lolića i Ognjena Jaćimovića, ove sezone dvojice najboljih strijelaca Prijedorčana bio je presudan da se „slomi“ dostojan otpor ekipe koju vodi Branko Torbica.

U 63.minuti Lolić je ispred kaznenog prostora dobro poslužio Šakića na desnoj strani, uslijedio je njegov centaršut po zemlji, a Jaćimović je iz prve zahvatio loptu na „petercu“ i poslao je u mrežu za 0:1.

Do kraja igralo se otvoreno na obje strane, gosti su dobili na samopouzdanju, ali iz nekoliko dobrih akcija nisu uspijevali da savladaju veoma dobrog Ticu, dok je u kontrama Rakelićana Inđić nekoliko puta pravovremeno intervenisao.

Konačan ishod postavljen je iz prekida.

U 81.minuti Milenko Malović je postigao pogodak iz slobodnog udarca, „ovjerivši“ pobjedu svog tima.

Sloga (Rakelići): Rudar-Prijedor 0:2(0:0)

Saničani
Stadion: Sloge
Gledalaca: 100
Sudija: Mišo Pašalija (Prijedor) 7
Strijelci: Jaćimović u 63. i Malović u 81.minuti
Žuti kartoni: Srđan B.Torbica, D.Tadić, Vukojević, D.Tambić (Sloga), Šakić, Kovljen, Petrović, Vojnović (Rudar-Prijedor)

SLOGA:
Tica 7, Stanković 6, Resanović 6,5, Srđan Z.Torbica 6,5, Srđan B.Torbica 6, Sa.Objedović 6,5, Kecman 7, Si.Objedović 7, D.Tambić 7 (od 63. B.Tambić -), Dragić 6,5 (od 69. Vukojević -), Tadić 7 (od 83. Novaković -)

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić 7, Miličević 6,5 (od 46. Jaćimović 7), Petrović 7, Milinković 7 (od 46. Vojnović 7), Malović 7, Gavranović 7, Popović 7, Kovljen 7, Šakić 7, Kuridža 6,5, Paunović 6,5 (od 46. Lolić 7)

Igrač utakmice: Milan Šakić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com